Zbog modrica su optužili majku (22) da tuče dijete, no nešto drugo je bilo u pitanju

Charley Finch, 22-godišnja majka dvoje djece suočila se s osudama društva koji su “šljivu” na oku njezine bebe tumačili kao znak zlostavljanja.

Sve je pčelo kada je Charley u 3 sata ujutro probudio plač njezine petomjesečne kćeri Wynter. Misleći da je riječ samo o gladi, pripremila joj je dohranu kada je primijetila da je lijeva strana bebinog lica otečena.

Ujutro je Wynter imala potpuno modro oko. Charley je odmah odvela kod liječnika koje je morala uvjeriti da nije povrijedila svoju kćer, piše britanski Metro.

Nakon brojnih analiza, liječnici su utvrdili da ima celulitis, kožnu infekciju koja uzrokuje oticanje.

Što je celulitis?

Celulitis je infektivno oboljenje kože, najčešće prouzrokovano bakterijom „Streptococcus pyogenes“. Bakterijska infekcija kod ove bolesti zahvaća dublje dijelove kože, a najćešće se javlja na licu i potkoljenicama. Do infekcije dolazi zbog narušenja epidermalne barijere ili mikrotraume kože. Čimbenici koju mogu utjecati na pojavu celulitisa su gojaznost, narušena cirkulacija ili teža sustavna oboljenja.

U slučaju male Wynter radilo se o celulitisu oka, infekciji kože kapaka i/ili očne orbite, najčešće izazvana infekcijom bakterijama ili gljivicama. I jedan i drugi celulitis mogu biti uzrokovani vanjskim žarištem infekcije (npr. iz rane na koži lica), infekcijom koja se širi iz nosnih sinusa ili zuba ili metastatskim širenjem infekcije iz nekog drugog udaljenijeg žarišta u tijelu.

Simptomi celulitisa

Manifestacije celulitisa su crvenilo, napetost, bol, otok, a koža je topla na dodir. Kod određenog broja pacijenata na koži se mogu pojaviti i vodeni plikovi koji pucaju i za sobom ostavljaju erozije (ranice). Promjene na koži mogu biti popraćene visokom temperaturom, groznicom, malaksalošću i glavoboljom.

I pored toga što izgleda dramatično, celulitis se uspješno liječi antibiotskom terapijom i to sa penicilinskim preparatima.

– Wynter su bili potrebni jaki antibiotici i nakon tjedana dana otok i modrice su nestali. Ali do tada, suprug i ja smo morali svima objašnjavati da ne tučemo našu bebu – ispričala je Charley.

Izvor:   novizivot