VOZIM SE JUTROS U AUTOBUSU I GLEDAM KAKO TRUDNICA OD NEKIH 7 MJESECI TRUDNOĆE STOJI I NIKO DA JOJ USTUPI MJESTO: PRESTRAVILO ME ONO ŠTO JE USLIJEDILO

Vozim se jutros u autobusu i gledam kako stoji trudnica od nekih 7 mjeseci trudnoće i niko se nije htio udostojiti i ponuditi joj svoje mjesto kako bi sjela.

Baš je stojala do neke klinke od 14-ak godina, sa slušalicama u ušima, friško ofarbana za prve dane škole. Sve je bilo na svom mjestu, izuzev kulture… I ja sam u drugom stanju, u petom mjesecu trudnoće i uprkos tome što sam bila samo par metara od te trudnice, odlučila sam ustati i dozvati tu mladu trudnicu kako bi došla da sjedne. Nakon toga sam prišla toj djevojčici gdje je ona stojala.

Odmah sam izvadila slušalice iz ušiju toj klinki i rekla da ustane kako bih sjela zato što sam trudna, a ona je samo vratila slušalice u uši bez da mi je bilo šta odgovorila i nastavila slušati muziku.

Izvadila sam joj opet slušalice iz ušiju i ponovila da ustane, ZATO ŠTO SAM U DRUGOM STANJU i noge me bole, a ona mi je na to bezobrazno i drsko odbrusila MATORA GLUPAČO IZVADI MI JOŠ JEDNOM SLUŠALICE IZ UŠIJU I NEĆEŠ VIŠE BITI TRUDNA!

Zaprijetila mi je otvoreno i opet vratila slušalice u uši. Gledala sam je nekoliko trenutaka, razmišljala šta bih uradila i onda sam odustala na kraju od te balavice… kad je spremna meni koja sam od nje starija gotovo 3 puta tako nešto reći, možda i jeste spremna udariti me ili tako nešto.. Nastavila sam stojati sljedećih 20 minuta i niko nije želio da mi ustupi mjesto.

zanimljivostibalkan