Tinejdžerka se ubila jer nije imala dovoljno lajkova na Facebooku

Chloe Davison (19), koja je željela biti njegovateljica, pronađena je mrtva 20. prosinca u obiteljskom domu u gradu Durham u Sjevernoj Karolini (SAD).

Njena sestra Jade (20) koja se nedavno vjenčala i postala majka, rekla je da se sestra borila sa socijalnom anksioznošću te da su društvene mreže “igrale veliku ulogu u njenoj smrti”, piše The Sun.

– Apsolutno sam shrvana. Nemam riječi kojima bih opisala ovu bol. Prije samo devet tjedana dobila sam dijete koje je Chloe voljela. Chloe je bila moja najbolja prijateljica i ne znam što ću bez nje – kaže Jade, odavši počast svojoj sestri.

Ona je naglasila kako je Chloe konstantno na društvenim mrežama tražila potvrdu da je vrijedna.

 

– Chloe je bila tip osobe koja bi, ukoliko bi objavila fotografiju na Facebooku, zamolila cijelu obitelj da lajkaju tu fotografiju ili bi me prije objavljivanja pitala koja je slika najbolja – rekla je Jade.

Prema njenim riječima, Chloe je mislila da nije dovoljno dobra ako ne dobiva lajkove i komentare na društvenim mrežama, te se “kada ne bi dobila dovoljno lajkova, nije osjećala prihvaćeno”.

Chloeina majka krivi društvene mreže “za mnogo toga što se dogodilo”.

 

– Utjecaj koji društvene mreže imaju, naročito na mlade, može biti poražavajuć. One su preuzele kontrolu nad Chloeinim životom, nebitno je li u pitanju Snapchat ili Facebooku. Imala je socijalnu anksioznost, te nije radila. Društvene mreže bile su njen način da pregura dan. Nije mnogo izlazila iz kuće – priča majka.

Majka ove tragično preminule djevojke ističe da mladima treba pomoć i edukacija na društvenim mrežama.

 

Izvor: novizivot