Suosjećajni dječak (12) nahranio preko 9.000 beskućnika

12-godišnji Symond Boschett nije običan osnovnoškolac. Iako su mnogi njegovi prijatelji iz razreda okupirani video igricama i sportom, on se posvećuje prehrani beskućnika.

Boschett, koji ima samo 12 godina, osnovao je čak i svoju neprofitnu organizaciju kako bi mogao obavljati svoju humanitarnu misiju – imao je samo 8 godina kada je pokrenuo „Share Hope USA“, koja se želi ”zalagati za gladne, bez smještaja i beznadežne.”

“Započeo sam s tim jer sam znao da ima ljudi kojima trebam pomoći, i htio sam vidjeti što mogu učiniti kako bih im pomogao”, rekao je Symond koji je sada pohađa sedmi rad.

Boschettov san je rođen dok je prolazio pored beskućnika na autocesti koji je držao natpis s molbom: “Trebam novac za jelo, molim vas, pomozite.”

 

Nadahnuti dječak odmah je znao da mora djelovati. “Imao sam pet dolara u džepu i htio sam mu ga dati, ali već smo ga prošli pa sam rekao ocu: ‘Želim im pomoći”’, prisjetio se. A on je rekao: “Pa, mogu se okrenuti i možemo mu dati pet dolara. “Rekao sam:” Ne razumiješ, želim im svima pomoći.”

Suosjećajni dječak (12) nahranio 9.000 beskućnika 1

Uz podršku svog oca, Symond je gotovo odmah pokrenuo “Share Hope USA”. “Uvijek je bio darežljiv, a ja sam jednostavno morao shvatiti što to znači”, rekao je njegov otac Russell. A ono što je doslovno značilo, bilo je da bukvalno svima želi pomoći.

 

Njegov tim je do danas nahranio preko 9.000 beskućnika.

“Donosimo [hranu] gdje god da su beskućnici, ispod nadvožnjaka, iza autocesta”, objasnio je Boschetto. “Donosimo im tople obroke.”

Izvor:  novizivot