SESTRE: RAZLICITI CVJETOVI iz istog VRTA 🥰

Imati sestru je zaista dar od Boga, jer sestra je uvijek iskren prijatelj kojeg imate cijeli zivot.  Neko ima jednu neko dvije neko vise, ali to je sreca kakvu cesto ne mozemo da zamislimo.

Neko je ima od malih nogu, u neciji zivot udje tek poslije nekoliko godina. I nista vise nije kao sto je bilo. Pored sebe kao od jednom imate prijatelja koji ce biti na vasoj strani cijeli vas zivot. U nekim jos nezrelim godinama , i u nekim slucajevima postajemo mali konkurenti. Koja ce imati ljepsu haljinu, koja ljepsu frizuru, koja je najljepsa.

Ali kako vrijeme prolazi primjecujemo da bez obzira ko nam zelio nesto lose, setra ili sestre su uvijek tu za nas.

Da je uvijek sve med i mlijeko , sigurno nije. Doci ce do svadje,  zbog ovogo ili onog, ali na kraju sestre se uvijek mire. Njih spaja velika ljubav , jer sestra je sestri uvijek najbolji prijatelj.

Pa i kada nije pored nas, jer sa vremenom svako ide za svojom srecom, sestru nosite u srcu.
Uvijek gdje god da bili. Koliko puta se posvadjamo pa na kraju se pravimo kao da nista nije bilo, jer prosto tu osobu zelimo u svom zivotu. Sstra je bice koje bi za vas dalo sve, naravno kao sto bi i vi za nju. Sestra je prijatelj iznad svih prijatelja jer ona je iskrena. Ona vam zeli dobro i ako vas svojim rijecima povrijedi budite sigurni da je to za vase dobro. Tesko sestri padnu rijeci za koje zna da ce svoju sestru povrijediti, ali ona joj iz srca uvijek zeli samo najbolje.

Sestra vas uvijek razumije, jer ona je prijatelj kakvog samo neki imaju. Nemaju svi srecu da imaju sestru, a oni koji je imaju cesto zaborave kakvo blago posjeduju. Njoj cete reci sve sto vam je tesko, jer samo ona i majka mogu da razumiju vasu bol.

Kako godine prolaze primjecujemo da smo sve vise licimo i ponasanjem i izgledom, jer sestra je bice kojem se divimo.
Ne mozemo reci da je to uvijek slucaj, ali vecina slucajeva jeste. Sestra je zena na koju se uvijek mozemo osloniti. Mozemo imati prijatelja koliko zelimo, ali sestra ce uvijek biti onaj pravi prijatelj koji ce uvijek biti iskren prema nama. Imati sestru je nesto predivno, jer ta zena te poznaje u dusu, i pred njom tajne ne postoje.

Sestre su uvijek bile i ostale emotivno vezane jena za drugu, bez obzira koliko daleko ih je subina odvela.

I zaista je tako , jer na mnoge cete koje cesto ne vidite mozda i zaboraviti, ali svoju sestru nikada. Na nju uvijek pomislite, ali sigurno je da i ona pomisli na vas. Moze da vas iznervira do boli, ali to se oprasta dok trepnete.

To je jedna posebna ljubav koju mogu samo one zene razumijeti koje imaju sestru. Uvijek i gdje god da su , sestre jedna na drugu paze.

Jer njih je zivot nagradio da imaju jedna drugu. Sestra je bice koje se voli cijeli zivot. Kada mnogi prijatelji pokazu svoje pravo lice, pokaze sestra i svoje. Ono drago milo, ponekad zabrinuto lice koje zeli da ti kaze: Jesi li dobro?

Vi koje imate sestre cuvajte ih, jer sestra je andjeo koji zemljom hoda da vas cuva.

Izvor