Mama patka i njezini pačići svake godine posjećuju dom za stare i nemoćne

Ovaj je neobičan događaj započeo 1995. godine, a nastavio se do danas. Naime, svake godine bi mama patka snijela jaja u dvorištu doma za stare i nemoćne. Prije nego je na tom mjestu sagrađen dom, mama patka bi zajedno sa svojim pačićima hodala do obližnjeg potoka.

Nakon gradnje doma, mama patka (vjerojatno se izmijenilo više pataka) nije promijenila svoju rutinu samo zato što joj je na putu stajala zgrada.

Svakog ljeta stanovnici i osoblje doma čekaju mamu patku da im pokuca na vrata, oni joj ih otvore te mama s pačićima prođe kroz hodnike doma do svog potoka.

The family headed out into a large park-like area behind the facility.

Publiée par Thompson Health sur Jeudi 16 mai 2019

Ovaj neobičan i vrlo zanimljiv događaj prošle je godine završio na vijestima tako da ga je mnogo ljudi imalo priliku vidjeti.

Osoblje je prošle godine uslikalo 5 fotografija:

„Svake godine, bez iznimke, mama patka odabire jedan dio oko doma kako bi snijela jaja. Kada pačići malo narastu, ona nam pokuca na vrata kako bi rekla da je spremna. To je učinila i ovo jutro te je sa svojih 13 pačića održala divnu tradiciju“.

CNA Mollie Dey, left, and Wilma Gibson, center, joined Willard outside to see the ducks off.

Publiée par Thompson Health sur Jeudi 16 mai 2019

Također, jasno je da se patke ne boje budući da mama bez straha vodi svoje malene kroz hodnike pune ljudi.

No, ipak takav prizor ne možete vidjeti baš svaki dan.

 

Osoblje se organiziralo kako bi svi pačići sretno stigli do cilja. Napravili su znakove i strjelice koje su pačići vrlo brzo počeli prepoznavati kako bi ih vodili do cilja.

novizivot