LEK ZA SKORO SVE: ĐUMBIR PRIPREMLJEN NA OVAJ NAČIN SMANJUJE BOLOVE U ZGLOBOVIMA I KOSTIMA, SPRJEČAVA PREHLADU, LIJEČI KAŠALJ, SMANJUJE NIVO HOLESTEROLA I ŠEĆERA U KRV.

Bolje će vam pomoći od klasičnih lijekova… Bolovi u leđima i zglobovima stvarno mogu biti neugodni i ometaju naše dnevne aktivnosti. Umjesto da se kljukate raznoraznim lijekovima, probajte ovaj prirodni lijek.

Glavni sastojak je đumbir koji je dobar za cirkulaciju, smanjuje bolove u zglobovima i kostima, sprječava prehladu, liječi kašalj i sprječava rak. Smanjuje nivo holesterola i šećera u krvi, a pomaže probavu i smanjuje osjećaj mučnine. Pomoći će vam više od klasičnih lijekova.

Foto: pixabay.com

Potrebni sastojci:

400ml vode, 200g oguljenog i sitno nasjeckanog đumbira, kriške limuna (isjeći iz sredine limuna), med (2 do 3 kašike).

Priprema:

Kuhajte vodu, a zatim dodajte đumbir. Smanjite vatru i kuhajte još 5 minuta. Zatim sklonite sa šporeta i ostavite 20 minuta da odstoji. Procijedite tekućinu, a zatim u taj ohlađeni napitak dodajte nekoliko kašika meda i kriške limuna.

To će poboljšati ukus. Uzimajte u normalnim količinama, ne previše. Pijte po jednu šolju dnevno. Bićete zadovoljni rezultatima i vaše cjelokupno zdravlje će se drastično poboljšati.

Izvor: megagiga.info