Kuća kao iz ”Male sirene” ima oblik školjke, a i unutrašnjost je u stilu podmorskog carstva

Na Isla Mujeres, otočiću u Meksiku nalazi se kuća koja nas je oduševila neobičnim izgledom

Kuća je napravljena u obliku bijele školjke, a unutrašnjosti su gotovo svi predmeti isto oblika

Preko Airbnb-ja možeš ju iznajmiti za oko 2000 kn po noći, a dovoljno je velika za četvero ljudi

Jesi li, dok si kao mala gledala crtić ”Mala sirena”, zamišljala kako bi bilo super živjeti u čarobnom podvodnom svijetu? Čak i ako nisi, nakon što vidiš ovu kuću poželjet ćeš u njoj provesti bar jednu noć. Naime, na otočiću Isla Mujeres u Meksiku postoji kuća u obliku školjke, a u interijeru je gotovo svaka stvar u obliku školjke.

Kuća se iznajmljuje preko Airbnb-a, a zove se ‘Casa Caracol’ što bi značilo ‘kuća puž’ što ima smisla jer je oblik poput školjke pužića. Kuća se sastoji se od manje i veće “školjke”, a namijenjena je za boravak četvero ljudi. U manjoj, okrugloj školjki nalazi se veliki krevet s prikladnim uzglavljem te privatna kupaonica s tušem. Ono što nam je bilo najzanimljivije je to što je kupaonica cijela napravljena od školjkica.

 | Autor: screenshot/riversidegolf.hr

Drugi dio čini visoka školjka, na dvije etaže. Na donjoj se nalazi prostor za sjedenje te kuhinja. Postoji i okrugli blagavaonički stol uz kojeg su stepenice za drugi kat te možemo vidjeti malu kupaonicu.

 | Autor: screenshot/riversidegolf.hr

Osim toga na zidovima su slike Neptuna, kralja mora, na zavjesama morske zvijezde… Također postoji i balkon s kojeg se pruža pogled na Karipsko more.

 | Autor: screenshot/riversidegolf.hr

Osim zanimljive unutrašnjosti, u sklopu kuće se nalaze bazen i ležaljke, a zidovi su ukrašeni školjkama. Vaze za cvijeće su u obliku riba kao i skulpture iz koji voda teče u bazen. Cijena noćenja u ovom jedinstvenom interijeru iznosi oko 2000 kuna, ali već je sad kuća rezervirana za gotovo cijelo ljeto. Ostalo je još samo nekoliko dana slobodno u kolovozu i rujnu.

 | Autor: screenshot/riversidegolf.hr

 

miss7