Hrabra kujica spasila stado ovaca od požara u Australiji

Šest godina stara kujica Patsy postala je prava internet zvijezda. Kada je primijetila da se požar sve više i više približava imanju, učinila je nešto nevjerojatno.

Okupila je sve ovce oko sebe te ih odvela na sigurno. No nije se zaustavila samo na tome. Zbog njezinog herojskog čina i alarma koji je poslala vlasnicima, imanje je ostalo gotovo netaknuto.

View this post on Instagram

And here’s Patsy’s sheep, safe and sound today!

A post shared by Patsy The Wonderdog (@patsythecorryongwonderdog) on

Vlasnici su uspjeli spasiti gotovo sve ovce, kuću, štalu, bale sijena te hranu za životinje. Jednostavnije rečeno, uspjeli su spasiti gotovo sve što imaju zahvaljujući ovoj hrabroj kujici čije su fotografije osvojile svijet.

 

Fotografije je na Instagramu objavila Cath Hill, sestra vlasnika imanja, a na njima se vidi gusti dim, hrabra kujica i spašene životinje.

 

Hill je izjavila kako su ovih dana imali sreće jer hladnije vrijeme usporava širenje požara. No od četvrtka ponovno počinje topliji val, a stanovnici se nadaju čudu.

 

U moru teških i tužnih priča vezanih uz požare divno je vidjeti barem jednu pozitivnu. Nadamo se da će ih Australija doživjeti što više.

Izvor:  novizivot