DJELUJE ODMAH: Oslobodite se sluzi iz grla i pluća nakon jednog gutljaja

Zdravi napici koje ćemo vam u ovom članku pokazati jačaju naš imunitet, sprječavaju nastanak raznih blesti, djeluju antikacerogeno i imaju sposobnost ubijanja ćelija raka, čiste naš organizam od toksina i poboljšavaju probavu. Pomoći će kod kašlja, upala i oslobađanje od sluzi.

Ta sluz je normalna pojava kod prehlada, ali ako se ne tertira može dovesti do ozbilnijih stanja i začepljenja disajnih puteva i infekcija. Zato nipošto ne zanemarujte ni najmanje upale jer njihovim zanemarivanjem može doći do težih stanja.

 

Čaj od đumbira

 

– 6-7 komadića đumbir

– Voda

– Malo limuna

– Malo crnog bibera

Priprema:

 

Stavite vodu da kuha (jedno 2 šolje), a kada prokuha dodajte đumbir i bibera pola kašičice. Kuhajte jedno 15-20 minuta. Zatim pokrijte, a nakon 5 minuta procijedite. Tek kada se čaj ohladi dodajte limun. Pijte 2 šolje dnevno.

 

Kurkuma i so

 

Uzmite kašiku kurkume i stavite u čašu tople vode. Dodajte i pola kašičice soli i grgljajte ovu vodu. Zadržite malo u ustima, pa ispljunite i tako nekoliko puta.

 

Inhalacija ruzmarinom

 

Uzmite pola kašike ruzmarine i pola kašike timjana i stavite vodu da kuha (jedno 4 šolje vode). Udišite te pare 10 minuta i vidjet ćete kako će vam pomoći

 

Limun i med

 

Iscijedite pola ili čitav liumn i dodajte 1 ili 2 kašike meda. Pijte i biće vam bolje, ojačat će vaš imunitet i dati vam energiju. Možete dodati i malo cimeta u sve to.

 

Izvor: megagiga

 

( LijekizPrirode.com )