Čudan događaj u Sremskim Karlovcima: Sahranili čoveka, pa ga našli živog u Novom Sadu

U Sremskim Karlovcima je u petak 16. jula porodica sahranila Sašu Stankova, a dva dana kasnije otkrila da je on živ, a da se u porodičnoj grobnici nalazi njihov sugrađanin.

Pedesetšestogodišnji Saša Stankov iz Sremskih Karlovaca na Čeratskom groblju dobio je humku, kraj nje krst sa svojim imenom i prezimenom, godinom rođenja i godinom smrti.

 

Ali u njegovom grobu je bio sahranjen drugi meštanin Sremskih Karlovaca kojeg takođe zovu Saša i koji je ličio na živog „pokojnika“. Da stvari budu bizarnije, meštani Sremskih Karlovaca zbog duge brade poznaju Stankova još i kao Isusa.

Kako su rekli u porodici Stankov za 021.rs, u četvrtak 15. jula meštani su ih obavestili da im je član porodice preminuo. Pokušali su da dođu do zvanične potvrde u policiji. Međutim, niko od nadležnih ih nije obavestio, ali su dobili usmenu potvrdu od policajca da se radi o njihovom članu porodice.

Telo preminulog je pronađeno u jednoj kući, leš je prevezen u JKP „Lisje“, da bi već sutradan telo bilo preneseno na groblje u Sremskim Karlovcima.

U kapeli je bio limeni kovčeg i porodica kaže da nije mogla da utvrdi identitet, kao što to nisu mogli da učine ni dan ranije jer ih niko nije pozvao da utvrde ko je preminuli.

 

Preminuli je u petak sahranjen kao Saša Stankov, na grobnom mestu porodice, koja je sahranu i iskopavanje rake platila nadležnom preduzeću.

Međutim, u subotu prijateljica „preminulog“ porodici Stankov saopštila da je on viđen u centru Novog Sada. Prema nezvaničnim saznanjima, tada su se porodica i policija dali u potragu i pronašli Stankova.

On je više od godinu dana živeo u Novom Sadu, porodica nije bila u bliskom kontaktu sa njim, a nije ni imao telefon na koji bi mogli da pozovu.

Kada je pronađen, odveden je u Policijsku upravu Novi Sad, gde su mu uzeti otisci prstiju i gde je fotografisan. Nakon toga se ponovo vratio u Novi Sad i nastavio sa svojim životom.

 

U noći između subote i nedelje, kako navode meštani, na groblju je urađena ekshumacija i odnesen je krst na kojem je pisalo ime živog čoveka.

Nepoznato je ko je pomenutu ekshumaciju odradio, te i da li je postojao nalog tužilaštva za istom ali, nezvanično, u jednom momentu na grobnom mestu se prilikom iskopavanja nalazila i policija.

Takođe, porodica do ovog momenta nije dobila bilo kakvu zvaničnu potvrdu onoga što se dogodilo, odnosno kako je došlo do zabune ove razmere.

Kako pričaju meštani Sremskih Karlovaca, Stankov je u njihovom mestu poznat i pod nadimkom Isus. Posle prošlonedeljnih događaja, kažu oni, taj nadimak samo je i potvrdio.

Meštani takođe navode i da su preminuli i Stankov podsećali likom, tako da je verovatno i to doprinelo konfuziji prilikom identifikacije preminulog.

webtribune.rs