Bože, hvala ti

A eto, je vjerujem u Boga. Ne žalim se nimalo na svoju sudbinu, ma kakva ona bila. Upoznao sam dosta ljudi, a posebno neljudi. Mnogi su me oduševili, mada je više onih što su me naveli na ravnodušnost. Kada sve saberem i oduzmem, ostane mi taman toliko da se ne stidim svojih dijela i postupaka. Nikome nisam lagao, trovao ga mržnjom ili pokušavao izvući kojekakvu korist.

Uvijek sam volio snažno, neiskvareno poput malog djeteta. Ni od koga nisam očekivao mnogo, tako da me nije teško padalo kada dobijem ništa. Imao sam i ja grešaka, pravio gluposti, ali nipošto namjerno. Moje namjere su bile dobroćudne, čak i prema najgorim neprijateljima. Po tome smo se i razlikovali. Oni su htjeli da me vide na dnu, shrvanog i nikakvog, a sve što su vijedjeli jeste radost na mom licu. Zaboravili su da čovjek koji slijedi Božije riječi, ne može biti povrijeđen od ljudskog govora. Biti korak ispred, znači koračati pošteno.

Iz tog razloga nikada se ne bih mijenjao sa njima. Neka meni mojih rana. Neka meni mojih mana. Neka kida. Neka boli. Nema veze, smijat ću se. Pa ćemo vidjeti ko će u raj, ko u pakao.

By Magic Whisperer
Izvor: magic-whisperer