Bila sam na ultrazvuku u 16. nedelji trudnoće: Kad su mi rekli šta nosim, SRCE MI JE POTONULO a morala sam to da krijem od svih

Sija Kuper je lični trener i majka dvoje dece. Sa skoro 100.000 pratilaca, ona pored fitnes saveta deli i prizore iz svoje svakodnevice zbog čega je par puta dobila i epitet loše majke. Ipak, sada se otvorila više nego ikad, a njena priča postala je viralna.

– Dakle, jeste li spremni? – pitala je medicinska sestra.

– Dečak je? – pitala sam oduševljeno.

– Ne – odmahnula je glavom, posmatrajući snimak.

– Devojčica? – pitala sam razočarano, ipak se nadajući da sam nešto pogrešno razumela.

– Da, devojčica je – rekla mi je.

Srce mi je potonulo.

U tom trenutku sam bila u 16. nedelji trudnoće. Već sam bila mama jednog slatkog dečačića i želela sam makar još jednog. Dok sam gledala u snimak ultrazvuka, snovi su mi se rušili pred očima.

Od tog pregleda nisam prestala da plačem, krijući sve od muža.

Znam šta mislite. Da sam plitka, nezahvalna i loša majka. Znam da bi trebalo samo da želim da je dete zdravo. Znam da mislite da sam sebična.

I u pravu ste. Najvažnije je da je beba zdrava. Ali ipak, da biste me razumeli, morate da znate nešto o mom detinjstvu.

Nikad nisam bila bliska sa majkom. Naprotiv, bile smo dva stranca i to smo ostale do danas. Uvek sam zavidela svoj deci iz mog okruženja na divnim majkama.

Kad se moja majka preudala i dobila sina sa mojim očuhom, naš odnos se promenio. Tad sam već bila uveliko tinejdžera. Ona me je toliko upozoravala da ne smem da budem debela da sam sa 14 godina obolela od bulimije. Govorila mi je da sam odvratna. Stalno sam bila u strahu od njenih uvreda. A u njenim napadima besa nije prezala od toga da me udari.

Zato sam se plašila ćerke. Zbog odnosa sa majkom, nikada se nisam približavala ženama. Nikad nisam imala bliske prijateljice. Mislila sam da je nemoguće biti blizak sa ženom

Zato sam strahovala da ću uništiti život ove devojčice. Plašila sam se da će proći isto kao i ja. Uskoro sam krenula na terapiju. Posle mnogo razgovora,stvari su se poboljšale, toliko da danas o svemu mogu da govorim javno. Jer mnoge žene se ustežu da govore o tome da priželjkuju dete određenog pola. To je tabu tema, ali one moraju da govore o tome.

Svima vama imam da kažem samo jednu rečenicu, koju sam ja čula prekasno:

– Nećeš dobiti ono što želiš, već ono što ti treba.

zena.blic.rs

error: Content is protected !!