Austrijanka se spotaknula i pala u trgovini, tražila 15.200 eura odštete, sudac joj je genijalno odgovorio

No na njenu žalost, niti jedan sud, a tužba je došla sve do onog Vrhovnog, nije se složio s njenom procjenom da razlika u razini prodajnog prostora nije bila vidljiva

 

U austrijskoj pokrajini Salzburg žena je tužila trgovinu odjećom za iznos od oko 15.200 eura za bol i patnju. Tvrdila je da je trgovina odgovorna za ozlijede koje je zadobila kada se, hodajući unatrag, spotaknula o stubu i pala. “Bila je toliko opčinjena komadom odjeće u trgovini da mu se divila i krenula unatrag. Spotaknula se o stubu i pala. Od modne je kuće tražila točno 15.170,80 eura odštete” prenosi Fenix magazin.

 

Žena je optužila trgovinu za kršenje obveza sigurnosti prometa jer nije označila i osigurala razliku u visini. Tužitelj je objasnio kako je opasno područje trebalo biti istaknuto “signalnim bojama”. Dodaju i kako je pod trebao imati protukliznu podlogu, a stubište rukohvat. “Osim toga, odjeća je izložena preblizu stubištu” rekla je žena. No na njenu žalost, niti jedan sud, a tužba je došla sve do onog Vrhovnog, nije se složio s njenom procjenom da razlika u razini prodajnog prostora nije bila vidljiva. Osim toga, naglasili su kako dodatno isticanje u njenom slučaju ne bi bilo od pomoći, jer je u trenutku pada hodala unatrag.

“Od vlasnika trgovine ne može se zahtijevati da otkloni sve izvore opasnosti, već se od kupaca očekuje da u hodu gledaju pred sebe” obrazložio je Vrhovni sud, odbacivši ovu hrabru žalbu.

vecernji.hr