Od Štitnjače Sve Kreće, Hormoni, Mršavost Ili Debljina: Lijek Imate Kod Kuće, Prirodno Je Izliječite

Probleme sa štitnom žlijezdom ne smijete zanemarivati, a evo koji vam to prirodni lijek može pomoći kod liječenja… Problemi sa štitnom žlijezdom su rješivi, ali trebate provjeriti kod ljekara i koristiti određenu terapiju. Ukoliko to ne budete radili, stanje će postati gore.
Problemi sa raspoloženjem, nagle promjene raspoloženja, nagle promjene kilaže, hormonalni poremećaji, sve to prati poremećaje štitne. Zato je potrebno da provjerite stanje štitne žlijezde i da se okrenete liječenju. Pored toga, može vam pomoći i ova prirodni lijek. Potrebno vam je:

– 6 šolja vode, 1 šolja 100-postotnog soka od brusnice, ¼ kašičice suhog đumbira, ½ kašičice cimeta, ¾ kašičice svježe iscjeđenog soka od naranče, ¼ kašičice svježe iscjeđenog soka od limuna

Stavite vodu da kuha i u nju sok od brusnice, te začine. Nakon što malo kuha, sklonite i ostavite da se ohladi. te nakon hlađenja dajte sok od limuna i narandže jer je vitamin C termolabilan i izgubit će ljekovito svojstvo u vrućoj vodi.

Količina koje je navedena je predviđena za konzumaciju za jedan dan. Nakon mjesec dana konzumacije ćete osjetiti određeno poboljšanje, pa napravite pauzu od nekoliko. Posavjetujte se i u vezi svoje terapije.

Izvor: novi