Ne znam što ovaj dan donosi, ali znam da je Bog uz mene

Ne znamo što ovaj dan donosi, što će doći na naš put, ali na Boga se uvijek trebamo osloniti, jer On je uz nas!

Dragi Bože, danas je novi dan, prilika za novi početak. Jučer je nestalo, a s njim i sve moje pogreške i neuspjesi za koje sam molio Tvoj oprost. Ovaj dan želim započeti i završiti s Tobom u svom umu i srcu.

Bože, Ti me uvijek štitiš od svakoga zla. Ni danas ne znam tko će i što će doći na moj put. Znam da đavao obilazi oko mene kao ričući lav s namjerom da me uništi i odvoji od Tebe. Kroz razne situacije i ljude želi poljuljati moju vjeru i navesti me na tanak led da sagriješim. Zato Te molim da me okružiš svojom božanskom zaštitom, svojom snagom i svojom moći. Pomozi da se danas usidrim u Tebi.

 

Bože, Ti već sada znaš sve borbe s kojima ću se suočiti. Vjerujem da si sa mnom dok prolazim kroz njih. Uvijek si me spašavao iz svake teške situacije. Onda kada sam mislio da ću potonuti u očaj, Tvoja moćna ruka me izbavila. Hvala Ti! Zato se ne oslanjam na vlastitu snagu, mudrost, moć. Oslanjam se na Tebe, začetnika i dovršitelja moje vjere. Oslanjam se na Tvoju pomoć u svemu! Ti si moja stijena i moja tvrđava!

Moja je želja da postupam u skladu s Tvojom Riječi. Čuvaj moje noge od spoticanja i moj um od lutanja koja bi mogla ukrasti dragocjeno vrijeme. Blagoslovi moje odnose s bližnjima. Pomozi da na radnom mjestu kvalitetno surađujem s radnim kolegama i ne dolazim u nikakve sukobe. Svaki teški razgovor i svaku tešku situaciju izvedi na dobro. Udijeli mi mudrost i mir u obavljanju svih zadataka.

Znam da je zemaljski život kratak i prolazan. Zato ovaj dan želim proživjeti kao da je posljednji dan moga života. Želim ga živjeti Tebi na slavu. Sva slava i čast pripadaju Tebi! Ti imaš cijeli svijet na svome dlanu, pa i mene. Divno je znati da je sve u Tvojim rukama. Volim Te, Bože moj. Amin

Izvor:  novizivot