Ljubavna priča Sulje i Dragane: NEMAM RUKE PA SAM MU PRUŽILA OSMEH

Neki  su možda oduševljeni romansama holivudskih zvezda , ali oni su miljama daleko od ljubavi studenta Sulje iz Sarajeva i njegove devojke Dejane iz Novog Sada.

Na Instagramu su osvojili su simpatije cele regije zbog svoje ljubavi i činjenice da oboje imaju invaliditet, ali to ih ne sprečava da budu srećni.

Dejana Bačko (24) je rođena bez ruku, ali uprkos  hendikepu danas je akademski obrazovana slikar i sportista, a u februaru je osvojila zlatnu medalju na Svetskom para tekvando prvenstvu u Antaliji u Turskoj.

Suljo Keranović (23) iz Bosne i Hercegovine i Dejana iz Srbije su u vezi od prošlog juna, a njihov susret, kao i sve posle toga, prava je bajka.

 

– Dok sam čekala autobus s prijateljicom, videla sam jednog dečka koji me je gledao i primetila sam da je osoba s invaliditetom. Prišla sam mu i pružila osmeh umesto ruke. Saznala sam da je iz Sarajeva, student diplomskog studija na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, da ide na jednogodišnju akademiju ‘Schuler Helfen Leben’ i da volontira u četiri organizacije. Oduševila sam se kada je rekao kako je trenirao futsal, stoni tenis, kuglanje i biciklizam, pa sam ga odmah pitala bi li trenirao tekvando. Rekao mi je da je na studentskoj razmeni i kako je danas njegov poslednji dan u Novom Sadu. Razmenili smo brojeve telefona, otišli svako na svoju stranu, a ja sam, priznajem, bila malo tužna –  ispričala je Dejana za 24sata.

Prošla su četiri meseca pre nego što joj je Suljo poslao poruku na Instagramu. Neko vreme su se dopisivali, nakon čega je odlučio doći u Novi Sad kod Dejane. Svoju ljubav i život dele na mreži koja ih je i spojila. Fotografije koje objavljuju, pune pozitivne energije zrače srećom i mladenačkom zanosom.

– Zajednička ljubav nam je inspiracija za fotografije koje objavljujemo na društvenim mrežama. Pokušavamo razbiti predrasude o osobama s invaliditetom. Nije sramota biti invalid i možemo biti sretni bez obzira na to što smo ‘drugačiji’. Imamo i cilj, a to je motivisati ljude oko nas i pokazati im kako je u životu najvažnija sreće – rekao je Suljo.

 

Zajedno treniraju u tekvando klubu, a Dejana Sulju uči i da slika. Dejana je istaknula da se puno smeju i imaju sličan smisao za humor. Tako se šale kako je njemu mnogo lakše slikati jer mu je sudbina dala jednu ruku, kojom je tako lepo grli.

Izvor: Buka/24sata.hr