Kestenov med: ljekovita svojstva meda od kestena

Kestenov med zdrav je za naš organizam zbog čega ga je dobro konzumirati na dnevnoj bazi. Donosimo vam sve prednosti meda od kestena

Zahvaljujući brojnim ljekovitim svojstvima koje posjeduje, pomaže pri raznim zdravstvenim problemima.

Kestenov med dobiva se na prirodni način, i to od zrelih plodova stabla kestena. Upravo to stablo pomalo podsjeća na hrast, a dozrijeva početkom jeseni. Dobra je vijest što stablo kestena bez problema možemo pronaći i u našim šumama.

Med izrazito gorkog okusa

Ova vrsta meda karakteristična je po izrazito tamnoj boji te jakom i oštom mirisu. Što se tiče okusa, kestenov med ima poseban, gorak okus zbog čega ne odgovara svima. Posebno se ne preporučuje maloj djeci i starijim osobama sa osjetljivim želucem.

Sadrži velike količine mineralnih tvari zbog čega pomaže pri raznim zdravstvenim problemima. Ima pozitivno djelovanje na crijeva, bolove u žuči, lošu cirkulaciju u organizmu te pomaže pri simptomima prehlade ili gripe.

Imate li kroničnih problema s probavom, nadutosti ili zatvorom, redovno konzumiranje meda od kestena pomoći će vam da se toga napokon riješite. Zanimljivo je da kestenov med čuva vaš imunološki sustav te tako na prirodni način osnažuje vaš organizam.

Primjena i konzumacija

Med možete jesti žlicom, staviti ga u čaj, zobene pahuljice ili deserte. Svakom jelu dat će specifičan i ukusan okus, a ujedno će pomoći pri očuvanju zdravlja vašeg organizma.

zivotistil